Skip to content

Luovia töitä

Pornaistenniemen esteetön näköalapeili

Suunnittelin Pornaistenniemen esteettömälle terveysluontopolulle esteettömän näköalapeilin, jotta lintutornista avautuvaa näkymää voi seurata maanpinnan tasolta esim. pyörätuolista. Tästä näköalapeilistä tuli minulle todella merkityksellinen teos. Sen kautta maailma avautuu erilaisena ja maisema näyttäytyy enemmän alati vaihtuvana maalauksena. Uskon peilistä olevan iloa monille polulla kulkeville.

Muita Pornaistenniemen terveysluontopolulle suunnittelemiani rakenteita olivat takaperinkävelykaide ja piknik-paikka. Hyvinvointia tukevien luontorakenteiden suunnittelu on aina mielekäs ja innostava haaste.

Toimeksiantaja: Helsingin kaupunki
Tilaaja: Luonnontie Oy

100 penkkiä, paikkaa ja tarinaa

100 penkkiä, paikkaa ja tarinaa

Suomi 100 v. juhlavuoden kunniaksi toteutetussa projektissa sijoitettiin 100 penkkiä ympäri Espooseen asukkaiden toivomille paikoille. Jokaisella penkillä on oma digitaalinen viestiseinä, jonne pääsee NFC-tägin tai QR-koodin avulla penkkiin kiinnitetyn kyltin kautta. Viestiseinälle voi jättää oman tervehdyksen tai vaikkapa tarinan. Näitä tarinoita on kertynyt vuodesta 2017 lähtien jo yli 2000. Toteutin projektin Espoon kaupungin palveluksessa. Vastasin projektissa konseptista ja toteutuksen ohjauksesta.

Soukan ötökät

Soukan ötökät

Soukan alueella uusitaan uuden metroaseman myötä myös katuja ja puistoalueita. Tässä projektissa haluttiin koristella uusi alikulkutunneli yhteistyössä paikallisten lasten kanssa. Taideteokset toteutettiin 10–11 v. lasten tussitöiden pohjalta graafiseen betoniin, joka sopii hyvin infrarakentamiseen kestävyytensä vuoksi. Vastasin projektissa konseptissuunnittelusta ja taideteosten yhteistuotantoprosessista. Toteutin projektin Espoon kaupungin palveluksessa. Vastaavia infrarakentamiseen integroituja yhteisötaideprojekteja olen toteuttanut vuodesta 2010 asti useita kymmeniä.

Kuiskauspenkki

Kuiskauspenkki

Liessaaren terveysluontopolulla on rasti, jossa kävijä voi kuiskata huolensa suuren kiven juurella kiven onkaloon. Huolien kuiskaaminen auttaa niiden käsittelyssä ja keventää oloa. Kuiskauspenkki on luonnonhyvinvointivaikutuksia tukemaan muotoiltu luontorakenne, joka auttaa kävijöitä suorittamaan annetun tehtävän. Rakenne on suunniteltu niin, että se sopii kohteeseen, eikä vähennä luonnon hyvinvointivaikutuksia tai ota liian suurta roolia ympäristössä.

Muita Liessaaren terveysluontopolulle suunnittelemiani rakenteita olivat Arkhimedeen ruuvi, kalliopenkit, rastitolpat ja kolmen kuusen varaan rakennetut makailulavat. Hyvinvointia tukevien luontorakenteiden suunnittelu on aina innostava haaste.

Toimeksiantaja: Lohjan kaupunki
Asiakas: Luonnontie Oy